Emjee ICT diensten

bezig met laden...

Search
Emjee ICT diensten

Emjee ICT diensten

Klassenwerk in ICT
Emjee ICT diensten

Emjee ICT diensten

Klassenwerk in ICT
Emjee ICT diensten

Emjee ICT diensten

Klassenwerk in ICT
Emjee ICT diensten

Emjee ICT diensten

Klassenwerk in ICT

Het belang van twee-staps-verificatie


Phishingmails worden steeds vaker verstuurd. En er belanden regelmatig wachtwoorden online, omdat websites worden gehackt. Wist u dat hackers inmiddels zijn overgegaan op het geautomatiseerd raden van wachtwoorden? Op een intelligente manier worden gegevens die op het internet staan met elkaar gecombineerd. En wat blijkt? Veel wachtwoorden zijn op deze manier gewoon te achterhalen. Het vervelende is dat u er in eerste instantie niets van merkt.

Om dit te voorkomen kunt u twee-staps-verificaties instellen. Dit betekent dat u na het invullen van een gebruikersnaam en wachtwoord, u op een tweede manier moet bevestigen dat u bent wie u beweert te zijn. Zo zijn uw online accounts beter beveiligd. En hier geven wij u graag wat tips over.

Tip 1: Controleer of een wachtwoord gelekt is

Via de website (Have I been pwned - Ben ik gehackt) kunt u snel achterhalen of één of meer van uw wachtwoorden op het internet bekend is. 

  1. Ga naar de website
  2. Vul uw schooladres(sen) en privé adres(sen) in
  3. Controleer of de wachtwoorden bekend zijn of niet. Als dit het geval is raden wij aan om zo snel mogelijk uw wachtwoord te veranderen.

Tip 2: Zet twee-staps-verificatie aan in ParnasSys

Om de beveiliging van uw ParnasSys-account te verbeteren, kunt u gebruikmaken van twee-staps-verificatie. Als u deze optie inschakelt, logt u niet alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Maar ook met een steeds wisselende code. Deze wisselende code wordt gegenereerd door een een app op uw telefoon. Hierdoor kan een kwaadwillende gebruiker geen toegang krijgen tot uw account met alleen de gebruikersnaam en het wachtwoord. Deze persoon beschikt niet over de juiste code en kan daarom niet inloggen in uw ParnasSys-account. Lees hier hoe u twee-staps-verificatie in ParnasSys instelt. Voor meer informatie over de twee-staps-verificatie in ParnasSys kunt u hier terecht.

Ter informatie: In het stappenplan wordt gesproken over de Google Authenticator. Wanneer u als organisatie van Office 365 gebruik maakt, kunt u in plaats van de Google Authenticator ook gebruik maken van de Microsoft Authenticator.

Tip 3: Wijzig onveilige wachtwoorden

Wanneer u niet met 100% zekerheid kunt zeggen dat u de enige bent die het wachtwoord kent is het tijd om uw wachtwoord(en) te wijzigen. Op deze website (How secure is my password) kunt u op een veilige manier testen hoe snel het door uw verzonnen wachtwoord te kraken is door een computer. Een handige tool dus. Nog een laatste tip: een sterk wachtwoord bestaat naast gewone letters en cijfers ook uit hoofdletters, leestekens en bijzondere karakters. U kunt ook gebruik maken van een zogenaamde lange wachtwoordzin (passphrase). Hoe langer de zin, hoe veiliger.

 

In de onderstaande informatieve video vindt u meer informatie over de noodzaak en werking van twee-factor-verificatie in het onderwijs. Gericht op scholen die werken met ParnasSys en Office 365.

 

 

 Gepubliceerd op 24-03-2021

Nieuws
Wat is e-afval?
Wat is e-afval?Een oude laptop, kapotte wasmachine of een waterkoker die stuk is. Allemaal voorbeelden van e-afval. Door de snelle technologische groei in de wereld zijn er veel kapotte apparaten die
Hardwarebeheer
In ons klantenportal vind je een nieuw onderdeel: Hardwarebeheer. Vanaf 1 november is de basisfunctionaliteit (alleen lezen versie) beschikbaar voor alle besturen (en onderliggende scholen).
Eenvoudiger inloggen op Chromebooks
Vanaf dit schooljaar is het mogelijk om onderbouwleerlingen zonder inlog gebruik te laten maken van Chromebooks.
Windows autopilot: een extra manier van herinstallatie
Onlangs heeft Emjee Autopilot ingesteld op alle Windows leerling laptops die door ons beheerd worden. Op een later moment stelt Emjee dit ook in voor de Windows personeelscomputers.
Tijdelijk 3 jaar garantie op Acer TravelMate Spin B3 laptops!!!
Tijdelijk 3 jaar garantie op de Acer TravelMate Spin B3 laptops! En ook nog eens kans maken op een Leba Laptopkar. Dat is nog eens een leuke actie.
Let op je privacy als je Google Workspace gebruikt
Uit onderzoek door de Rijksoverheid en SIVON is gebleken dat er privacyrisico’s gepaard gaan met het gebruik van Google Workspace (voorheen Google G-Suite). Deze aanhoudende privacyrisico’s kunnen
Emjee Internetfilter
In de online wereld waarin leven, komen we nieuwe dreigingen tegen. Waar je goed beveiligd voor wilt zijn. Deze bedreigingen bestaan niet alleen uit malware en phishing, maar ook uit ongepaste
Privacy risico’s bij gebruik van Google G-Suite
Uit een onderzoek naar dataverzameling en -verwerking (een zogenoemde Data Protection Impact Assessment (DPIA)) blijkt dat er privacy risico’s gepaard gaan met het gebruik van Google G-Suite.
Prijswijziging Google Chrome Education Upgrade Licentie
In januari 2020 kondigde Google aan dat ze de prijs van een Chrome Education Upgrade Licentie gingen verhogen. Van € 23,00 (exclusief BTW) naar € 34,00 (exclusief BTW) per apparaat licentie. Door
Meekijksoftware op Windows
Voordelige meekijksoftwareNu veel leerlingen over een ‘eigen’ device beschikken is het voor leraren handig om mee te kunnen kijken op de laptops. Anno 2020 zijn er verschillende pakketten op de markt
© 1999-2024, Emjee ICT diensten Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Naar boven