Skip to main content

20 jaar Emjee


Het is feest bij Emjee ICT diensten. Op 1 februari 2020 bestaan we maar liefst 20 jaar! 20 jaar waarin we van een zolderkamer zijn gegroeid naar een volwassen bedrijf dat service hoog in het vaandel heeft. En 20 jaar waarin we een prachtig team van 15 medewerkers hebben opgebouwd.

Anno 2000

In het magische jaar 2000, net na de milenniumbug, is Emjee op een zolderkamer ontstaan. De M van Marcel en de J van Jan vormden de naam van dit kleine ICT-bedrijf. Een bedrijf dat zich ging richten op de ICT van basisscholen. En daar was veel vraag naar. 

Een kantoor en een auto

Na het succesvolle eerste jaar, waarin we vooral heel veel scholen bezochten, konden Marcel en Jan een echte kantoorruimte huren. Ook reed er inmiddels een echte Emjee-auto rond. Werken op afstand was toen minder gebruikelijk dan nu. WIFI was nog maar net uitgevonden en zeker niet gangbaar. Dus we kwamen veel bij de scholen over de vloer.

Continue veranderen en innoveren

In de jaren die volgden bleef Emjee groeien en altijd meebewegen met de markt. Vaste computers werden laptops en tablets. Grote servers op scholen veranderden langzaam in serverloos- en cloudoplossingen. Onze fysieke aanwezigheid in schoolgebouwen nam af terwijl onze servicedesk op afstand juist won aan populariteit.

Meer dan 200 scholen

20 jaar later is Emjee de vaste ICT-partner van meer dan 200 scholen. En werken we met een team van 15 mensen aan de beste service voor onze klanten. Ad was onze eerste klant en is inmiddels de compagnon van Marcel. Terwijl Jan het bedrijf heeft verlaten. Tot een naamswijziging van EmJee naar EmmA, met de A van Ad, is het nooit gekomen. Zo blijft de J van Jan altijd onderdeel van Emjee. Op naar de volgende 20 jaar!Gepubliceerd op 31-01-2020