Emjee ICT diensten

bezig met laden...

Search

Controlegetal invoeren bij tweestapsverificatie

20-1-2023 nieuws
Controlegetal invoeren bij tweestapsverificatie

Vanaf eind februari voegt Microsoft extra beveiliging toe aan de tweestapsverificatie voor Microsoft 365 in de Microsoft-Authenticator app.

Op dit moment hoeven gebruikers in de authenticator-app alleen op "Goedkeuren" te klikken bij het inloggen buiten het beheerde netwerk. Microsoft merkt dat er wereldwijd gezien veel gebruikers zijn die op "goedkeuren" klikken zonder zelf te hebben ingelogd. 

Controlegetal

Daarom heeft Microsoft besloten om vanaf eind februari een controlegetal te vragen voor een aanvraag goedgekeurd kan worden. Op deze manier wil Microsoft voorkomen dat gebruikers per ongeluk een inlog van een aanvaller/hacker goedkeuren. Het controlegetal wordt weergegeven op het scherm waarop wordt ingelogd en kan worden ingevuld in de Microsoft Authenticator-app op de telefoon.

Bij het inloggen vanaf een telefoon, bijvoorbeeld in de Outlook-app, kan het voorkomen dat de gebruiker het controlegetal niet gezien heeft. Kies dan voor de optie "Ik kan het nummer niet zien". De authenticator-melding verdwijnt dan voor 3 seconden zodat de gebruiker alsnog het juiste getal kan aflezen.

Locatie

Naast het vragen om een code gaat Microsoft ook de inloglocatie weergeven in de Authenticator-app. Het is goed om te weten dat deze locatie wordt bepaald op basis van de internetverbinding. De weergegeven locatie kan dus in hetzelfde land afwijken van de daadwerkelijke locatie.

Het is belangrijk om gebruikers op tijd te informeren over deze wijziging. Gebruikers hoeven voor deze wijziging zelf geen actie te ondernemen. 

 

‹ naar overzicht
© 1999-2024, Emjee ICT diensten Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Naar boven