Skip to main content

Intune voor het onderwijs

Intune is een dienst van Microsoft die het mogelijk maakt om Windows 10 apparaten naadloos te laten (samen)werken met Office 365. Dit levert een moderne en soepele gebruikerservaring op. Windows 10 apparaten die verbonden zijn met Intune zijn, zijn niet meer afhankelijk van een lokale server. Hierdoor kan een gebruiker op iedere locatie zorgeloos verder werken..

Documenten worden opgeslagen in OneDrive of SharePoint. Hierdoor zijn de bestanden op ieder apparaat beschikbaar om verder te kunnen werken. Het is niet meer mogelijk om met bestanden of software vanaf de server te werken. 

Ook voor leerlingdevices biedt Intune veel voordelen. De Intune apparaten starten sneller op in vergelijking tot computers die verbonden zijn met de server. Daarnaast worden leerlingen automatisch ingelogd in de leerlingomgeving binnen Office 365.

Onderhoud en beveiligingscontroles worden door Intune op de achtergrond uitgevoerd waardoor de apparaten altijd beschikken over de laatste mogelijkheden en beveiligingsupdates. Daardoor kunnen leerlingen en leerkrachten op een moderne maar zorgeloze manier verder werken aan opdrachten, werkstukken en presentaties. 

Emjee ICT diensten adviseert u graag over de mogelijkheden die Intune biedt voor in het basisonderwijs.