naar hoofdpagina

Teams / teams voor leerlingen

Op deze wijze willen wij u kort op de hoogte brengen over Microsoft Teams, waar wij druk mee bezig zijn om werk- en les op afstand te realiseren.  

Via onze speciale Les op afstand pagina kunt u alle ontwikkelingen en tips op de voet volgen. 

Teams voor personeel 

Met Teams is het mogelijk voor elk personeelslid om met (een groep) collega's te chatten. Ook is het mogelijk om met (groepen) collega's én externen (zoals ouders) te (video)bellen. Lees hier hoe u eenvoudig een chat of videoconference start!  

Het is niet nodig om een aparte Teams groep te hebben om van deze chatfunctie gebruik te maken.  
Raadpleeg deze handleiding

Op dit moment krijgen wij veel aanvragen om aparte Teams groepen aan te maken voor personeelsteams of aparte (werk)groepen, omdat binnen een Teams groep gechat en documenten opgeslagen kunnen worden. Wij raden dit sterk af, omdat chatten dus al beschikbaar is en SharePoint de plek is om gezamenlijke documenten op te slaan. Het personeel is bekend met SharePoint en hoeft niet iets (Teams groep) nieuws te leren in deze toch alle drukke tijden. Een Teams groep geeft daarnaast grote kans op dubbele mailgroepen, SharePoint omgevingen en ander onvoorziene zaken. Emjee ICT diensten voert geen actief beheer op Teams en eventuele extra supportwerkzaamheden vallen wellicht niet binnen het contract.

Teams voor leerlingen 

Wij zijn hard bezig om chatten en (video)bellen met leerlingen mogelijk maken. Wij willen dit op een verantwoorde, werkzame en beheersbare wijze implementeren. Vrijelijk chatten en (video)bellen voor leerlingen onderling is niet gewenst, omdat dit niet te controleren is door de leerkracht, terwijl de organisatie wel aansprakelijk is voor de inhoud en gevolgen ervan. Cyberpesten en andere vervelende zaken liggen op de loer.  

Wij hebben hiervoor een oplossing, alleen dit moet op de achtergrond worden ingeregeld. Doordat heel veel mensen nu opeens met Microsoft Teams werken duren deze aanpassingen langer dan normaal. Wij zullen jullie actief informeren wanneer het mogelijk is voor jullie als school om gebruik te gaan maken van Microsoft Teams met de kinderen. Ook verstrekken wij dan handleidingen hoe deze chatfunctie werkt voor u als leerkracht en als leerling.  

Sterkte in deze rare tijden!