's-Gravenweg 322 | 2911 BK | Nieuwerkerk a/d IJssel | 0180-399869 | info@emjee.nl

Utopia online desktop voor Windows 8


Op 16 april is de Utopia online desktop toegevoegd aan de Store van Windows 8.

De Utopia online desktop levert een Windows 8 bureaubladomgeving (speciaal voor gebruik op tablets) met links naar verschillende online bronnen en snelle toegang tot bestanden en afbeeldingen (op het netwerk van de school).

Door middel van deze app willen we een goed startpunt bieden voor het werken met Windows 8 tablets in de klas. Dit doen we door het verwijzen naar sites en oefeningen op internet die goed werken op een (hybride)tablet. Daarnaast bieden we een doorkoppeling naar het schoolnetwerk en online (bestands)bronnen van de school. Op deze manier ontstaat een moderne werkomgeving voor het leren van vandaag en morgen!

Deze app is ontstaan omdat er veel meer materiaal geschikt is voor het gebruik op een Windows tablet dan de Windows Store doet vermoeden. Daarnaast willen we ook graag de nieuwe gebruikservaring die Windows 8 biedt ondersteunen. De Utopia online desktop biedt een rijk vertrekpunt om kinderen op een aantrekkelijke manier te laten werken op een Windows 8 device.

Deze release is gratis te downloaden in de Windows Store.

Voor meer informatie, advies en ondersteuning voor het werken met (hybride) tablets (Windows, IPad, Android) in de school kunt u altijd contact met ons opnemen.

Klik hier om de Windows Store pagina te bezoeken.Gepubliceerd op 16-04-2013

DigArticle - Dashboard